„Amitől a mi tetőnk mindig zöldebb!”

Díjnyertes referenciánk! Európa egyik legnagyobb, 50 000 m2-es extenzív zöldtetőjének nyugati szárnya.

ZÖLDTETŐ SZAKTANÁCSADÁS

HA ÖN TANULÓPÉNZ NÉLKÜL SZERETNE ZÖLDTETŐT

A ZÖLDTETŐ SZAKTANÁCSADÁS SORÁN VÁLASZT KAP

MIT – MIÉRT – és MENNYIÉRT

Mielőtt döntést hoz, hogy intenzív vagy extenzív zöldtetőt szeretne, feltétlen tisztáznia kell:

Miért szeretnék zöldtetőt, mi a célom vele?

  • Önkormányzati előírás, (OTÉK) zöldfelület beszámítási kényszer miatt.
  • Fontos számomra a környezet megóvása, ökologikusan gondolkodom.
  • Trendi a zöld, mint építészeti elem.
  • A komfortzónámhoz tartozik a zöld környezet, számomra rekreációs tér.
  • Lehetőséget teremt a városi kertészkedésre, megtermelhetem kedvenc fűszereimet és zöldségeket.

Miként illeszkedik az életvitelembe?

  • Mennyi időt, gondoskodást kívánok, tudok szánni a zöldtető fenntartására?

Milyen kiadásokkal jár egy zöldtető ápolása?

Ahhoz, hogy egyetlen kérdés se maradjon megválaszolatlan, ahhoz szakemberre lesz szüksége, aki körbejárja az összes lehetőséget.

Erre a legmegfelelőbb időpont a tervezési fázis. Amennyiben időben, még az építész terv véglegesítése előtt történik meg a szaktanácsadás, akkor tud a legtöbbet spórolni.

Tévedés azt hinni, hogy a zöldtető kerül sokba. A legnagyobb költség a szerkezetépítés. Számtalanszor tapasztaltam, hogy a legnagyobb tanulópénz – ami ráadásul nem is tudatosul és természetes kiadásnak vesznek – a födém eltúlzott vastagságából, terhelhetőségéből, az attika szükségtelen magasságából adódik.

Terveznek és megépítenek egy teraszt 80cm-es attikával intenzív zöldtetőre, 800-1000kg terhelhetőséggel. Kész a szigetelés és elkezdődik a matek, hogy mennyibe is fog kerülni a tetőkert, és akkor fogják a fejüket, és végül megrendelnek egy extenzív zöldtetőt.

Amennyiben bevontak volna az elején egy hozzáértőt – akkor egy könnyebb födémmel, az attika mentén futó növényládasorral, benne buja növényzettel, a terasz egy részén extenzív kiültetéssel, valamint a társasági élet számára burkolt felülettel – nagyságrendekkel olcsóbban lehetett volna mindenki számára megfelelő megoldást találni.

A zöldtető építő szakma olyan, mint a hazai orvoslás. Megvan minden orvosnak a saját szakterülete, de átfogóan, az okokat feltárva, az emberi szervezetet egységes rendszerként nem szemlélik.

Ugyanez a metódus a zöldtető építésnél:

  • az építész tervező nem ért a tájépítészethez, a tájépítész készen fogadja el és alkalmazkodni próbál a szerkezeti adottságokhoz.

Átfogó koncepcióval csak az rendelkezik, aki évtizedeket töltött zöldtető építéssel és az árajánlat készítés fázisában szembesült a tervezői melléfogásokkal, amelyek a kivitelezés során bizonyságot is nyertek.

Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy személyemen kívül nem talál az országban még egy szakembert, aki zöldtető építés terén úgy elméleti, mint gyakorlati téren nagyobb felkészültséggel, átfogóbb látásmóddal bír.
Lásd: https://zoldtetoguru.hu/eloadasaim/

Hívjon, ha nem akar tanulópénzt fizetni!

TELEFONON INGYEN ADOK SZAKTANÁCSOT!

T: +36 30 9215 207


Bellavics László
zöldtető szakértő